Fysiek én mentaal herstellen van burn-out

Fysiek en mentaal herstellen van een burn-out

Ben je op zoek naar de beste manier van herstellen na je burn-out? Dan neem je vanzelfsprekend geen genoegen met de eerste de beste oplossing. Daar is je herstel te belangrijk voor. Want hoe succesvoller dat verloopt, des te groter de kans dat het bij die ene burn-out blijft. Kies daarom voor de combinatie van fysiek én mentaal herstellen van burn-out.

Fysiek én mentaal herstellen van burn-out

Sportmindit past bij burn-out de zeer effectieve combinatie van mentale en fysieke training toe. Enerzijds sporen wij met jou de oorzaken van de burn-out op en trainen je in effectieve mentale vaardigheden. Anderzijds helpen wij je aan extra mentale weerbaarheid via fysieke conditieverbetering.

 

 

✓ Op onze coachlocatie in Zoetermeer hebben wij tevens de beschikking over de sportfaciliteiten van SPARK Personal Training. Zodoende heeft Sportmindit ‘fysiek’ en ‘mentaal’ onder een dak. Jouw fysieke en mentale coach stemmen elke behandeling nauwkeurig af.
✓ Onze trajecten om jouw batterij weer op te laden zijn individueel, kortdurend en intensief.
✓ Sportmindit benut beproefde inzichten uit de (sport)psychologie, zodat je op een verantwoorde manier terugkeert in het arbeidsproces.

Wil je meer weten over het fysieke en mentale traject van Sportmindit en SPARK? Lees dan hieronder verder.

De belangrijkste dingen die ik van Maarten heb geleerd, zijn hoe je aandacht bij je taak houdt en hoe je ondanks spanning toch kunt presteren. Daardoor heb ik het plezier in mijn sport weer teruggevonden. Bedankt!

Alexander van den Doel, snooker

Het fysieke traject

Tijdens je fysieke herstel word je individueel begeleid in een beweegprogramma bij Spark Personal Training. Een fysiotherapeut gaat daar met je aan de slag om uithoudingsvermogen, kracht en mobiliteit van het lichaam te vergroten. Je leert je grenzen aanvoelen en de signalen van je lichaam beter herkennen.

 

Het mentale traject

Sport- en klinisch psycholoog Maarten Jongma van Sportmindit begeleidt jou tijdens je herstel op mentaal vlak. (interne hyperlink naar menuonderdeel Over Sportmindit) Zijn behandeltraject is allereerst gericht op vermindering van klachten als concentratieproblemen, piekeren, gespannen zijn en slaapproblemen. 

Vervolgens richten we de blik op je toekomst: wat wil jij écht en hoe kun jij weer regie nemen over jouw situatie. Je leert mentaal weerbaarder te worden, bijvoorbeeld door beter voor jezelf op te komen. Je traint in zelfverzekerdheid en in effectiever in je werk worden. Maar we besteden ook aandacht aan energiemanagement: wat kost energie, hoe laden we weer op en hoe herken je energieverkwisters.

Maatwerk

Bij Sportmindit is elk hersteltraject maatwerk. Per week heb je twee individuele afspraken van twee uur. Zowel je fysieke als je mentale traject komen in die twee uur aan bod; je hebt met de fysiotherapeut én de psycholoog een afspraak.

Een hersteltraject duurt tussen de acht en twaalf weken. Maar omdat het individueel is, bepaal je zelf het tempo.

Wil je meer weten? Of direct de eerste stap naar herstel zetten?