Burn-out

Behandeling burn-out

Je accu voelt leeg. Je bent voortdurend in een te hoge versnelling. Het elastiek dat steeds verder werd opgerekt is nu geknapt. Je bent zowel fysiek als mentaal opgebrand, oftewel burn-out. Individueel, intensief en kortdurend wil ik je helpen weer regie te ervaren over jouw klachten. Als alle energie is opgebruikt hebben we zowel fysiek als mentaal problemen. Daarom heb jij hulp nodig bij fysiek én mentaal herstel. Wij bieden deze combinatie aan onder een dak. Voordeel is dat jouw fysieke en mentale therapeuten regelmatig contact hebben over jouw voortgang. Jij hoeft jouw verhaal niet steeds opnieuw te doen.

Fysiek

Gedurende het traject word je individueel begeleid in een beweegprogramma. Een gespecialiseerde fysiotherapeut van SPARK fysiotherapie gaat met jou aan de slag om uithoudingsvermogen, kracht en mobiliteit van het lichaam te vergroten. Hierbij leer je grenzen aanvoelen en signalen van het lichaam beter herkennen.

Mentaal

Een ervaren psycholoog (PSYCHOLOOG NIP) begeleidt je gedurende het traject op mentaal vlak. Allereerst gericht op klachtvermindering zoals concentratieproblemen, piekeren, gespannen zijn en slaapproblemen. Vervolgens kijken we naar jouw situatie. Wat wil jij écht! Hoe kan jij weer regie nemen over de situatie. En wat is daarvoor nodig. Denk aan beter voor jezelf leren opkomen, zelfverzekerder worden en effectiever in je werk worden. Een belangrijk onderdeel is energiemanagement. Wat kost ons energie en hoe laden we weer op? Lees daar hier en hier meer over.

Twee keer per week, individueel

Het traject bestaat uit twee individuele afspraken per week van twee uur. In deze tijd voer je een gesprek met de psycholoog en heb je een afspraak met de fysiotherapeut. Je hoeft zo maar twee keer per week langs te komen. Tussen de afspraken zit voldoende pauze voor jou om optimaal te kunnen profiteren. Na de intake wordt bepaald hoe lang het traject zal duren. Meestal is dit tussen de 8 en 12 weken. Vanwege het individuele karakter kunnen we zo hard gaan als jij aan kan!

Meer info

Aarzel niet en zet vandaag nog de eerste stap naar meer regie! Neem contact op met Maarten Jongma van Sportmindit of met SPARK fysiotherapie en vraag naar Robin Kila.