Mentale vaardigheden in de sport verbeteren

Mentale vaardigheden in de sport verbeteren

Wedstrijdspanning en lichamelijke sensaties hebben grote invloed op je sportieve prestaties. Sporters, trainers, coaches en bestuurders weten dat uit ervaring. Maar weet je ook hoe je ze beïnvloedt? Door je mentale vaardigheden te verbeteren; die zijn doorslaggevend voor je prestaties. Sportmindit traint het verbeteren van mentale vaardigheden in de sport. Wij zijn gespecialiseerd in methoden om:

wedstrijdspanning draaglijk te maken en lichamelijke sensaties te leren ‘besturen’;
mentale kracht en weerbaarheid te verhogen en mentale vaardigheden uit te breiden;
het plezier in sport, sportief presteren en sportief besturen te stimuleren.

Wil je meer weten? Lees dan verder over de mental coaching en workshops van Sportmindit.

 

Individueel en team

Sportmindit past diverse vormen van mental coaching toe om sportieve en sportprestaties te verbeteren. Wij trainen op individueel en teamniveau de mentale vaardigheden die het verschil maken tussen succes en bijna-succes. Dat doen we voor sporters en trainers, maar ook voor sportmanagers en bestuurders.

Workshop

Daarnaast organiseert Sportmindit workshops voor verenigingen, trainers, sporters, ouders en bestuurders over talloze aspecten van de sport en de topsport. Wil je weten, wat er in de mental coaching en de workshops van Sportmindit zoal aan bod komt? Lees dan hier verder.

Sinds de workshop ‘Mentale wedstrijdvoorbereiding’ ben ik me beter bewust wat een sporter nodig heeft tijdens een wedstrijd. De eerste wedstrijd na de workshop was een groot succes!
Trainster synchroonzwemmen

Waarover gaat het?

Welke vraagstukken passeren tijdens onze mental coaching en onze workshops zoal de revue? We doen een kleine greep:

✓  Hoe verlaag je wedstrijddruk tot aanvaardbare wedstrijdspanning, zodat je prestaties verbeteren?
✓  Kun je ogenschijnlijke tegenstellingen benutten om de teamspirit te bevorderen voor prestaties op de korte en middellangetermijn?
✓  Verenigingsbesturen willen homogene teams zijn; hoe pakken ze dat aan?

✓  Ouders willen vertrouwd raken met de psychologie van de topsport, zodat de thuissituatie in balans blijft.
✓  Wat leren lichamelijke sensaties jou over emoties zoals verdriet, boosheid en verliefdheid? Kun je die benutten om prestaties op peil te houden en zelfs te verbeteren?
✓  Topsporters willen leren focussen, ook tijdens ingrijpende gebeurtenissen als het recente coronavirus. Hoe moet dat?

Sinds 2019 coacht Maarten mij in de voorbereiding op trainingen en wedstrijden. Welke oefeningen ik bijvoorbeeld het beste kan doen vlak voor een afdaling. Maar ook wie ik ben naast mijn sport en wat ik daarvoor nodig heb. Afgelopen jaar was energie verdelen mijn grootste uitdaging in de mentale trainingen van Maarten.
Maarten is professioneel en hij stelt je op je gemak. Daardoor zijn onze gesprekken open, eerlijk en relaxed.

Karlien Sleper - wereldbeker monobobslee

Probeer Sportmindit uit

Herken je voorbeelden uit onze praktijk, al is het misschien ten dele? Kun je daarbij de hulp of het advies van Sportmindit gebruiken? Wij geven graag en vrijblijvend een indruk wat wij voor jou, je team of je organisatie kunnen betekenen. Of het nou om een coach- of adviestraject gaat, om een workshop of om een lezing, Sportmindit helpt je graag beter te functioneren en te presteren.