Leer gas los te laten

Leer omgaan met stress

Stress, we hebben het allemaal en dat is maar goed ook. Ons lichaam kan ineens gas geven en er voor zorgen dat we alert zijn. Dit hebben we nodig als er gevaar is, bijvoorbeeld een gevaarlijke situatie op de weg. Dit is de stress-reactie van ons lichaam. Echter besluit ons lichaam soms ook om gas te geven als we eigenlijk helemaal niet in gevaar zijn. Of het besluit om langer dan nodig gas te geven. Dan is het nodig om het lichaam wat sturing te geven. Via de ademhaling kunnen we ervoor zorgen dat ons lichaam het gas weer loslaat en we weer herstellen en kunnen opladen. Ik kan je helpen deze vaardigheden aan te leren.

Herstel

Herstel is cruciaal voor topprestaties. Ik heb veel ervaring met het behandelen van chronische stress en maak daarbij gebruik van biofeedback. Dit is een manier om inzichtelijk te maken of het lichaam gas geeft of aan het opladen is. Via biofeedback kan je leren herkennen hoe het lichaam aanvoelt in stress en hoe het aanvoelt in ontspannen toestand. Tevens kan je ermee trainen om het lichaam in ontspannen toestand te krijgen zodat herstel kan optreden.

Ontspannen

Herstellen is niet alleen even niets doen. Herstellen is het lichaam en zeker ook het hoofd écht rust geven. Ontspannen. Even écht niets hoeven. De term burn-out is algemeen vrij bekend, maar wat is het nou precies? Burn-out heeft te maken met uitputting. Een dag kost meer energie dan dat het oplevert en dat dag in, dag uit, week in, week uit. Dit kan iedereen overkomen: sporters (overtraind zijn), werkenden, studenten, etc. De energiehuishouding is dan ontregelt en dat komt veelal door (chronische) stress.

Lees ook mijn blog over herstel.

Laat mij je helpen stress beter te herkennen, beter te ontspannen en je herstel te optimaliseren. Bel vandaag nog voor een afspraak of om je vragen te stellen. Dan gaan we samen snel aan de slag!

Neem contact op met Sportmindit

Maarten Jongma

Telefoonnummer: 06-24864704
E-mail: info@sportmindit.nl

https://fb.me/sportmindit Volg Sportmindit op Facebook: fb.me/sportmindit

https://twitter.com/sportmindit  Volg Sportmindit op Twitter: twitter.com/sportmindit

Linkedin Sportmindit  Laten we linken op LinkedIn: linkedin.com/in/maartenjongma

Sportmindit mentale training sportpsychologie prestartiepsychologie