Sportmindit voor vitaliteit en mentale kracht

Sportmindit staat voor vitaliteit en mentale kracht. Maarten Jongma is daar psycholoog en coach. Zijn overtuiging is, dat je werk- en sportprestaties kunt verbeteren door mentale training. “In die training breid ik iemands mentale vaardigheden uit. En ik vergroot je mentale weerbaarheid, zodat de mentale kracht toeneemt.”

 

{

Ik vergroot je mentale weerbaarheid, zodat de mentale kracht toeneemt.

Lichamelijke sensaties

Maartens ervaring is, dat werkende en sportende mensen daardoor beter met spanning omgaan. “Ze herkennen hun lichamelijke sensaties – zeg maar de manier waarop het lichaam op emoties reageert. Dat alles maakt ze krachtiger, succesvoller en stelt ze in staat om betere keuzes te maken. De algehele vitaliteit in werk en sport neemt daardoor toe.”

Vitaliteit en mentale kracht

Maarten Jongma maakte na zijn opleiding Communicatiemanagement de overstap naar de universitaire opleiding Sport- en Klinische Psychologie. Daar groeide zijn gedrevenheid om mensen te helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Na zijn afstuderen mondde dat uit in de oprichting van Sportmindit. “Als je meer levenskwaliteit wil”, zegt hij, “is het belangrijk dat de dingen die je dagelijks doet energie opleveren. Maar helaas kósten onze dagelijkse dingen vaak energie. Ik leer mensen hoe ze hun aandacht op een andere manier kunnen richten, waardoor ze zich energieker en vitaler voelen. Sportmindit staat dan ook voor vitaliteit en mentale kracht.”

Kwaliteit in contact

Goed contact is essentieel. Contact is immers onderdeel van het behandelproces en daar mag dus niets op aan te merken zijn. Maarten: “Ik doe er dan ook alles aan om je de ruimte te geven jezelf te zijn en te zeggen wat je op je hart hebt. Ook als dat over de behandeling of over mij gaat. Klachten zijn er om samen op te lossen. En als dat niet lukt, kun je terecht bij mijn beroepsvereniging NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).”
Wil je meer weten over Maarten? Direct contact met hem opnemen over een vraagstuk over de sport of de werkvloer?