Productiever en vitaler op de werkvloer

Productiever en vitaler op de werkvloer

Lukt het niet om in je werk op het juiste moment te pieken? Of heb je meer zelfvertrouwen nodig om je uitdagingen aan te gaan? Heeft je team een hoog ziekteverzuim? Of is er sprake van werkstress, een laag energiepeil en lusteloosheid? Sportmindit verhelpt zulke mentale hindernissen. Wij zorgen dat het op de werkvloer productiever en vitaler wordt.

✓  Sportmindit is gespecialiseerd in oplossingen voor problemen met vitaliteit, leren presteren en het voorkomen van werkstress.
✓  Je kunt bij ons terecht voor coaching en training in leren presteren onder druk.
✓  Zoek je inspiratie om je te blijven ontwikkelen in je werk? Wij helpen je om jouw mogelijkheden in kaart te brengen.
✓  Sportmindit biedt jou, je team, je medewerkers en je collega’s inzicht in manieren om de gezondheid op de werkvloer te verbeteren.

Mentale vaardigheden verbeteren

Mentale hindernissen zorgen ervoor dat de productiviteit en het energiepeil teruglopen. Talloze werknemers en werkgevers kampen ermee. Wij helpen je om zulke hindernissen tussen jou en je ambities weg te halen.

 

Hoe? Door de mentale vaardigheden te verbeteren. Mentale vaardigheden zoals weerbaarheid, grenzen aangeven, focussen en relativeren zijn doorslaggevend voor onze prestaties. Sportmindit leert je hoe je ze toepast.
Van een gezonde geest wordt het productiever en vitaler op de werkvloer. Wij helpen je daar graag bij.
Voor al deze vraagstukken bieden wij individuele coaching, teamcoaching en workshops.

 

Coaching over presteren, vitaliteit en werkstress

In de individuele coaching bij Sportmindit ontdek je jouw verborgen talenten om beter te presteren. Je wordt je bewust van de verschillende lichamelijke sensaties die samenhangen met werkdruk en werkstress. Maar ook met hun tegenhangers: ontspannen, maar gefocust productief zijn.
Met behulp van inzichten uit de sportpsychologie maak je jezelf manieren eigen om je vitaliteit te verbeteren en te handhaven. Daardoor zullen keuzes maken en besluiten nemen je makkelijker afgaan.

Mijn eerste twee sporttests voor de politie waren niet succesvol. Mijn zelfvertrouwen was laag. Ter voorbereiding op de herkansing volgde ik een coachtraject bij Sportmindit. Daar leerde ik een andere kijk op presteren en een nieuwe manier van focussen. Ik slaagde met vlag en wimpel en ben nu zelfs aan het trainen voor de triatlon!
Carola, 23 jaar

Teams: presteren onder druk

Samenwerken op de werkvloer is goed te vergelijken met de teamsport. Is er bijvoorbeeld een gezamenlijke ambitie? En kan iedereen haar of zijn rol vervullen op weg naar het teamdoel? Sportmindit helpt teams om op beide vragen volmondig ja te antwoorden. Daarbij is de high performance business een veel voorkomende, belangrijke focus van Sportmindit.

Wij passen beproefde inzichten uit de (sport)psychologie toe om de mentale kracht en de mentale weerbaarheid van de teamleden te verhogen. Daardoor nemen de productiviteit en de vitaliteit op de werkvloer toe. En leert het team te presteren onder de druk die op de Nederlandse werkvloer gebruikelijk is.

 

Workshops over gezondheid

Sportmindit biedt workshops en themabijeenkomsten aan over veel voorkomende knelpunten op de werkvloer. Denk aan werkdruk en stress. Maar ook aan doelen halen, samenwerken en zelfvertrouwen. Welke problemen komen daarbij voor? Waar zijn ze ontstaan? En hoe los je ze op?
De bijeenkomsten zijn vaak vrij toegankelijk, maar in company maatwerk hoort ook tot de mogelijkheden.

Voorbeelden van de vrij toegankelijke workshops en themabijeenkomsten van Sportmindit vind je hier.

Wil je meer weten over de coaching en de workshops van Sportmindit?