Profiteer van een teamtraject

Tennis. Foto van Alex Moises via unsplash

Haal het beste uit jezelf én je team

Lijken er onoverbrugbare tegenstellingen in het team te zijn? Vinden teamleden het lastig om de tactiek in alle omstandigheden te volgen? Hebben ze soms last van extern commentaar op de speelwijze van het team? Of heeft niveauverschil binnen het team een negatieve uitwerking op sommige sporters? 

Externe invloeden en dynamieken in het team hebben vaak effect op de prestaties van de individuele sporters. Door mentale vaardigheden van teamleden te vergroten, zijn ze beter in staat om focus te behouden en groeit de teamspirit. Zo verbeteren de prestaties van zowel de individuele sporter als het team.

Optimaliseer het teamproces

Gedragsverandering en het ontwikkelen van vaardigheden kost tijd. Daarom ben ik graag voor langere periode betrokken bij een team of vereniging. 

Met meer dan 14 jaar ervaring weet ik dat sporters zich deze tijd moeten gunnen om zichzelf het meest te verbeteren. Zo kunnen we namelijk de diepte ingaan en mentale vaardigheden ontwikkelen die blijvend hun vruchten afwerpen. Bespreken wat er het beste bij jouw team of vereniging past?

Hoe ziet een teamtraject eruit?​

Een teamtraject kan op diverse manieren vormgegeven worden. Ik kan bijvoorbeeld deel worden van de technische staf van het team, waar ik de mentale begeleiding voor mijn rekening neem. Dat kan door middel van workshops, individuele sessies of bijvoorbeeld een persoonlijkheidstool. 

Zo maak ik graag gebruik van Spotlight Profile, wat gedragsstijlen en mindset zichtbaar maakt. Daarmee wordt duidelijk hoe individuele eigenschappen doorwerken in het teamprofiel en de dynamieken binnen het team. Door deze inzichten begrijpen teamleden en staff elkaar beter, wat leidt tot betere prestaties en meer plezier. 

Voorbeelden van thema’s waar (per speler) aandacht aan gegeven kan worden, zijn het trainen van frustratietolerantie, vorm geven aan een professionele carrière naast sport, of individuele mentale begeleiding van ieder teamlid om zijn of haar prestaties te optimaliseren. Je zult zien: daar word je als team beter van. 

Sportpsycholoog Zoetermeer

Ook voor een preventieve aanpak

In de sportwereld wordt het belang van sterke mentaliteit meer en meer onderstreept. Zo zijn er steeds meer teams die gebruik maken van preventieve sessies. Gewoon regelmatig even inchecken met individuele sporters. Zo ontdek je tijdig dat er veel te winnen valt door het starten van een traject.  

Benieuwd naar de mogelijkheden van een dergelijke samenwerking? Ik bespreek het graag! 

Aan de slag?

Samen verbeteren we jouw teamprestaties

Benieuwd of een teamtraject iets voor jouw team of vereniging is? Laat het me weten en we bespreken samen de mogelijkheden. Ook als je nog twijfelt, omdat je jezelf maar ten dele herkent in de geschetste voorbeelden.

× Hoe kan ik je helpen?